Nyinflyttad


ÄR DU NYINFLYTTAD?


Välkommen som medlem till Brf Inloppet i Saltsjöqvarn! Hoppas du ska trivas här lika bra som vi.

Som alltid när man flyttat tar det ett tag att komma till rätta så  tveka inte att kontakta någon ur styrelsen vid eventuella frågor och funderingar. Innan Saltsjöqvarn blev bostadsområde har området en historia som kvarnindustri. Här finns också Stockholms första sjukhus, Danvikens hospital.

På kajen finns Elite hotell och några restauranger i närområdet t ex Boule & Berså och Koi Sushi.

Närmast finns 10 bostadsrättsföreningar. För planering och skötsel av föreningarnas gemensamma områden och byggnader finns Saltsjöqvarns samfällighetsförening med hemsidan SQSF.


Om du planerar förändringar/renoveringar i din lägenhet behöver du prata med Styrelsen först!

Det gäller t ex alla typer av rördragningar/badrum/kök och sådant som kan påverka värme/ventilation och stammar samt bärande väggar.


Läs mer om ditt boende i fliken "Underhåll & skötsel".

Tvättstuga

Det finns en tvättstuga med två maskiner, en torktumlare, torkskåp och mangel. För att boka tid används nyckelhylsa och nyckel som varje hushåll ska ha ett par nycklar till. Bokningstavlan finns i tvättstugan.

Gemensamhetslokal 

I gemensamhetslokalen kan man ha smärre fester, möten eller bara gå och spela pingis en kväll. I anslutning till lokalen finns också badrum, dusch och bastu som bokas i kalendern som sitter på väggen i tvättstugan. På sidan av städskåpet hänger även nyckeln till lokalen. Regler kring bl a tider och städning finns här.


Parkering

Qpark sköter garaget i Saltsjöqvarn. Man kan ringa dem vid behov av en plats. I nuläget kostar det 1000 kr/månad att disponera. Varje hushåll har förtur till en plats. Tillträde och portar öppnas med ett magnetkort som man köper från Qpark. Telefon 0771 96 90 00.

Har du en elbil eller laddhybrid? Då kan man beställa ett urtag till sin plats. Det sker hos samfälligheten, SQSF.

Utbyggnad sker från övre plan och nedåt. En laddplats kostar 10.000-15.000 att installera.


Sopor

Tyvärr finns inget grovsoprum. Brännbara hushållssopor slängs i nedkastet på gården. Knyt ihop påsen och återvinn det som ska vidare i kretsloppet. Tidningar, glas, metall och batterier sorteras på återvinningsstationen i slutet av Kvarnholmsbacken mot Boule & Berså. Det finns också på Henriksdalsberget mittemot Ica eller på andra sidan Gamla Värmdövägen vid Anders Franzéns park.

Se också info som då och då kommer på  infotavlan i porten om uppsamling av miljöfarligt avfall.

Granar kan bli fjärrvärme via containeruppsamlingen vid Ica Nära Finnboda eller på andra sidan Gamla Värmdövägen vid Anders Franzéns park, men kolla Nacka Kommuns hemsida för att vara på den säkra sidan. Det kan variera från år till år.

Plats för många.
Loungedel
Köksdel
Relax
Bastun

Gemensamhetslokalen

Filter

Cirka varannat år behöver ventilationsfilter i radiatorerna under fönstren i din lägenhet bytas ut. Dessa finns att ta gratis i vår undercentral på våning -3 i port 7B.

Koden är samma som till porten. Ta inte fler än du behöver.

Filtren rensar uteluften från dammpartiklar och pollen. De samverkar med ventilationen och ger sämre luft i din lägenhet om de inte byts ut med jämna mellanrum.


Lister till inglasad balkong

Ibland behöver du byta listerna runt glasrutorna. Du kan hämta nya i vår undercentral på våning -3 i port 7B. Koden är samma som till porten.

Slitna lister leder till vattenläckage vid regn. Vi rekommenderar därför att underhålla dessa. Ta inte fler än du avser byta ut.Bostadsrättstillägg


Ibland ställs frågan: måste jag ha ett särskilt bostadsrättstillägg i min hemförsäkring? 

Svaret är: det avgör du helt och hållet själv, efter dialog med ditt försäkringsbolag.

 

Vi vill dock att du ska ha kännedom om det skydd som finns i föreningens fastighetsförsäkring. I bostadsrättsföreningen Inloppets gemensamma försäkring har vi valt att ha ett tillägg som kallas ”särskilt villkor bostadsrättsförsäkring”. Detta är ett tillägg på en hemförsäkring man annars behöver ha i sin privata hemförsäkring. 

 

Tilläggsförsäkringen innefattar dels en egendomsförsäkring som bland annat täcker skador på fast inredning som bostadsrättsinnehavaren ansvarar för, men även maskiner som vitvaror (maskiner för vård av kläder, disk eller städning samt förvaring och tillagning av livsmedel). Självriskbefrielseförsäkringen gäller för självrisk vid utnyttjande av gällande hemförsäkring vid brand eller vattenskada. Rättsskyddsförsäkringen täcker rättsskydd som inte täcks av bostadsrättsinnehavarens egna hemförsäkring. Försäkringen för merutgifter och hyresbortfall gäller som längst ett år från skadedagen om bostadsrättslägenheten blir helt eller delvis obrukbar efter skada.

 

Villkorstexten i sin helhet finns här.Grannsamverkan

Grannsamverkan är en brottsförebyggande metod som minskar brottsligheten med upp till 26 procent.

Grannsamverkan handlar främst om att grannar samverkar i nätverk, hjälps åt att hålla uppsikt över varandras bostäder och närområdet, och på så sätt motverkar brott i området.

Arbetet sker i samverkan med kommunen och polisen, som bistår med kunskap och information.


Vår förening är aktiv i Grannsamverkan med en kontaktperson som du kan rapportera till om du vill veta mer eller har sett något avvikande som du vill berätta om.

Se kontaktuppgifter under fliken styrelsen.

BRA LÄNKAR